1399/10/01 09:50:42
بسم الله الرحمن الرحیم
شرکت تراکتورسازی ایران، سازنده انواع تراکتور ، کامیونت و ابزار در تبریز است. این شرکت در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار قرار داشته و ظرفیت تولید 3۰٬۰۰۰ دستگاه تراکتور، ۳۰٬۰۰۰ هزار دستگاه موتور دیزلی، ۳۳٬۰۰۰ تن انواع قطعات آهنگری و ۵۴٬۰۰۰ تن انواع قطعات ریختهگری را در سال دارد که البته شرکت آهنگری آن، از شرکت مادر جداشده و واگذار گردیدهاست
شرکت تراکتورسازی ایران درسال 1347 بصورت شرکت سهامی خاص تأسیس شده و طی شماره 324/540 مورخ 26/02/1347 در اداره ثبت شرکتها (تبریز) به ثبت رسیده است. این شرکت در تاریخ 21/01/1375 به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 09/05/1375 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده است مرکز اصلی شرکت و کارخانه آن در شهرستان تبریز واقع شده است.
موضوع فعاليت شركت طبق اساسنامه طراحي، ساخت، توليد و فروش انواع تراكتورها و ماشين آلات صنعتي و توليدي، ادوات كشاورزي و كاميونت، توسعه و ایجاد صنایع وابسته و مشارکت با سایر صنایع و سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ارائه خدوات بعد از فروش محصولات به صورت مستقیم و غیر مستقیم، تحقیق و توسعه به منظور دستیابی به تکنولوژیهای برتر، انجام هرگونه عملیات بازرگانی اعم از واردات، صادرات، عقد هرگونه قرارداد تجاری که با فعالیتهای شرکت مرتبط است، عضویت در مراکز علمی و فنی، اتحادیه ها، صنوف و سازمانهای مربوطه داخلی و خارجی با رعایت موازین قانونی جهت کسب آخرین اطلاعات فنی و علمی و استانداردها و روشهای برتر و دستاوردهای تکنولوژیکی.
مطالعه وضعيت صنعت توليد تراكتور در ايران نشان ميباشد اين شاخه از صنعت طي سالهاي متمادي داراي يك محـيط غيررقـابتي و انحصاري بوده است ،اما در سالهاي اخير با تغييراتي كه در سياستهاي كلان دولتها روي داده، شاهد ايجـاد فضـاي رقـابتي در ايـن صنعت ميباشيم؛ چنانچه ظهور و بروز شركتهاي كوچك و بزرگ در اين دوره ماحصل اين تغييرات مي باشد، بطوريكه در حـال حاضـر علاوه بر گروه صنعتي تراكتورسازي ايران ( مشتمل بر سه شركت توليد كننده تراكتور در تبريز، اروميه و كردستان ) با ظرفيـت اسـمي ٣٠٠٠٠ دستگاه در سال، واحدهايي، مانند عمران سيرجان، داروانا، دراج رفسنجان ،ديزل موتور باختر، هپكو ، آلتون رانش و ارس آسيا سازه نيزوجود دارند كه در كسب و كار تراكتور مي باشند، البته به اين واحدها بايسـتي شـركتهايي را هـم اضـافه نمـود كـه بـه واردات تراكتورهاي برنج از كره و ژاپن مبادرات مي نمايند و طي سال اخير برخي شركتها نيز بطور جـدي وارد عرصـه شـده و مشـاركت بـراي توليد و عرضه انواع تراكتور ( مخصوصاً تراكتور سنگين ١٥٠ اسب بخار و انواع تراكتوركره اي ) را در دستور كار خود قرار داده اند. قابل ذكر است از سال ٩٧ اثرات شديد تحريمها، فعاليت شركتهاي مذكور را محدودتر نموده است. مطالعه بازار نشان ميدهد سهم شركت در بازار داخل حدود ٩٦ %مي باشد.
جدول مشخصات سبد محصولات (تراكتور) توليدي شركت تراكتورسازي ايران
براساس رويه هاي موجود شركت، فروش و توزيع محصول اصلي از طريق نمايندگي هاي شركت (كه درحدود ١٨٠ نمايندگي را در سراسر كشور شامل مي باشد ) انجام شده و فروش محصولات و خدمات شركتهاي زير مجموعه گروه صنعتي تراكتورسازي ايران ( شامل شركتهاي موتورسازان، ريخته گري) از طريق حوزه هاي بازرگاني آن شركتها انجام مي پذيرد.
براساس مطالعات انجام گرفته شده در خصوص نيازهاي بازار و مشتريان و با توجه به قابليت هـا و توانمنـدي هـاي شـركت، اسـتراتژي توسعه محصول در راهبردهاي شركت قرار گرفته و مركز D&R شركت اصلي و شركتهاي زير مجموعه بعنوان متولي اصـلي در ايـن خصوص به ارائه محصولات جديد متناسب با نيازهاي بازار مي پردازد كما اينكه تحريمهاي اعمال شده از سـال ٩٧ مشـكلاتي را در ايـن بخش ايجاد نموده است. از جمله اين طرحها مي توان به طراحي و نمونه سازي محصول ٤١٢٠ در رنج ١٢٠ اسب بخار، طراحي و نمونه سازي محصول ٤٥٥ با قدرت ٥٥ اسب بخار، طراحي و ساخت محور توانـدهي دو سـرعته بـراي تراكتـور هـاي ٤٧٥ و ٤٨٥ ،طراحـي و ساخت کنترل باکس تراکتورهاي ٢٤٠ و ٤٧٠ ،سيستم هيدروليک بهينه شده در تراکتورهاي ٢٨٥ ،٤٧٥ و ٤٨٥ ،طراحي و ساخت وينچ تراكتوري از نوع جلو سوار ثابت مكانيكي، طراحي تراكتورهاي سري ٦٠٠٠ ،طراحي و توليد موتورهاي با تكنولوژي بالا و ... اشاره نمـود كه جزئيات آنها در بخش پروژهها آمده است. قابل ذكر است شركت جهت تقويت بخش D&R در سـالهـاي اخيـر اقـدام بـه جـذب نيروهاي نخبه دانشگاهي نموده است.
عمده محصول تولیدی شرکت تراکتور 399 و 475 دو دیفرانسیل می باشد .
مبلغ فروش روند صعودی دارد که عمدتا ناشی از افزایش نرخ می باشد .
نرخ فروش شرکت در سالهای اخیر متاثر از افزایش نرخ دلار ، رشد قابل توجهی داشته است .
با توجه به مفروضات فوق برآورد می شود شرکت برای سال مالی 1399 حدود 224 تومان به ازای هر سهم و برای سال 1400 حدود 362 تومان محقق کند .
مفروضات سال 1399 بابت 6 ماهه دوم می باشد .
قابل ذکر است با توجه به احتمال کاهش نرخ دلار، برای سال 1400 هیچ افزایش نرخی لحاظ نشده است .
*پیش بینی فوق صرفا نظر کارشناس تحلیل می باشد و کارگزاری هیچ مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت *
تحلیلگر: سمانه دهقان
وب اپلیکیشن سهام ترید را به صفحه اصلی موبایل خود اضافه کنید.
1- در نوار پایین دکمه را انتخاب کنید.
2- منوی بازشده را به چپ بکشید و گزینه "Add to Home Screen" را انتخاب کنید.
3- در مرحله بعد در قسمت بالا روی "Add" یا "save" کلیک کنید.